2721601121 6943113471, 6974105953 Μαυρομιχάλη 8, Καλαμάτα, Μεσσηνίας p.theofilopoulos@amv-systems.gr, k.lotsis@amv-systems.gr
hero image

 

 

 
   
     
  Θεοφιλόπουλος Παναγιώτης - Λότσης Κωνσταντίνος - Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις, Καλαμάτα, Μεσσηνίας
Κατασκευή Υποσταθμών Μ.Τ.

Στην AMV, ειδικευόμαστε στην κατασκευή υποσταθμών μέσης τάσης, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προδιαγραφές της βιομηχανίας. Από τη σχεδίαση έως την τελική εγκατάσταση, διασφαλίζουμε ότι κάθε έργο υλοποιείται με την ακρίβεια και την ποιότητα που απαιτούνται για την αξιόπιστη και αποδοτική λειτουργία των υποδομών σας. Η εμπειρία μας και η τεχνογνωσία μας επιτρέπουν να αναλαμβάνουμε έργα κάθε κλίμακας, εξασφαλίζοντας την άριστη απόδοση και την ασφάλεια των συστημάτων σας.
 
     
 

 

 

 
 
   
 
  Συντήρηση - Διαχείριση Βλαβών Υποσταθμών

 
 
 
 
  Η σωστή συντήρηση των υποσταθμών μέσης τάσης είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή βλαβών και τη διασφάλιση της συνεχούς και ασφαλούς λειτουργίας τους. Στην AMV, προσφέρουμε υπηρεσίες τακτικής και προληπτικής συντήρησης που περιλαμβάνουν λεπτομερείς ελέγχους, διάγνωση και διόρθωση βλαβών, καθώς και βελτιστοποίηση της απόδοσης των συστημάτων. Η εξειδικευμένη ομάδα μας είναι εξοπλισμένη με την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που απαιτούνται για να διατηρούν τους υποσταθμούς σας σε άριστη κατάσταση.  
     
 

Οι βλάβες στους υποσταθμούς μέσης τάσης μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές διακοπές και προβλήματα στη λειτουργία των συστημάτων σας. Στην AMV, παρέχουμε άμεσες και αποτελεσματικές υπηρεσίες διαχείρισης βλαβών, εξασφαλίζοντας την ταχεία αποκατάσταση της λειτουργίας των υποσταθμών. Οι ειδικοί μας είναι διαθέσιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και μεθόδους για την επίλυση των βλαβών και την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

 
     
 

 

 
 
 
  Η Πρόληψη είναι το Κλειδί της Ασφάλειας  
     
 

Στον τομέα της διαχείρισης και συντήρησης συστημάτων υψηλής τάσης, η πρόληψη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας και της αξιοπιστίας. Η προληπτική συντήρηση, η οποία περιλαμβάνει τακτικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις, παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή βλαβών και δυσλειτουργιών που μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για το σύστημα και την ευρύτερη υποδομή.

 
 
 
 
  Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στον υποσταθμό μας;

 
 
 
 
 

Ο υποσταθμός με όλον τον λειτουργικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει και κυριότερα τον μετασχηματιστή του, που είναι από τα ακριβότερα μηχανήματα μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης. 

Οι βλάβες στους μετασχηματιστές είναι σπάνιες έναντι τον άλλων προβλημάτων, όμως όταν θα συμβεί συνεπάγονται πολύ σοβαρές τεχνικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Η ετήσια συντήρηση αποσκοπεί σε τρεις στόχους:
Ασφάλεια 
• Συνεχείς λειτουργία 
• Διατήρηση του εξοπλισμού
 

 
     
 

Για να ξέρουμε την κατάσταση του υποσταθμού εκτελούνται μετρήσεις, δοκιμές και έλεγχοι για τον εντοπισμό δυσλειτουργιών που θα παρουσιάσουν προβλήματα στο μέλλον.
Οι μετρήσεις και οι έλεγχοι σαφώς πρέπει να δικαιολογούνται από οικονομική άποψη με βάσει την κρισιμότητα του υποσταθμού.

Με τις παρακάτω μετρήσεις παίρνουμε αποτελέσματα, τα οποία ερμηνεύουμε, αξιολογούμε και συγκρίνουμε, με την βοήθεια κατάλληλων μεθόδων και αντίστοιχης εμπειρίας ώστε να υπάρξει σωστή λειτουργικότητα.

 
     
 

 

 

.

 
   

Η AMV διαθέτει κατάλληλο και πιστοποιημένο εξοπλισμό για την Ετήσια Συντήρηση Υποσυαθμών Μέσης Τάσης. Η εξειδίκευση μας σε αυτό τον τομέα μας έχουν εδραιώσει στην Ελληνική Αγορά. Οι εργασίες συντήρησης και έλεγχου υποσταθμών μέσης τάσης απαιτούν κατά το ελάχιστο τις παρακάτω εργασίες οι οποίες θα πρέπει να διενεργούνται από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό. Όλες οι εργασίες σε υποσταθμούς απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για την ασφάλεια των εργαζομένων και όργανα κατάλληλα για τις ανωτέρω εργασίες.

Τι περιλαμβάνει μια τακτική συντήρηση Υ/Σ.

  • Μετρήσεις Ζυγών & Διακοπτών ΜΤ με microOhm (για τη μέτρηση χαμηλών αντιστάσεων επαφής του ΑΔΙ (circuit breaker HD4), GSec-SF6 και των ζυγών).
  • Μετρήσεις Απαγωγών Υπερτάσεων (SPDs).
  • Έλεγχος Tap Changers.
  • Έλεγχος Σωστής Λειτουργίας Διακοπτών ΜΤ (trip checks)
  • Έλεγχος Λειτουργίας Μηχανικών Μανδαλώσεων και Λίπανση.
  • Έλεγχος πηνίων εργασίας – ζεύξης του ΑΔΙ (HD4).
  • Έλεγχος Η/Ν με τα σωστά protections και σωστή καλωδίωση.
  • Έλεγχος αυτοματισμού στο βοηθητικό κύκλωμα (Auxiliary-Equipment Protection and Alarms).
  • Έλεγχος reclosing και τάνυση ελατήριου.
  • Έλεγχος ψύξης (Cooling System).
  • Έλεγχος του DMCR (detection, measurement, control, relay) του μετασχηματιστή.
  • Έλεγχος ζυγών ΜΤ, με βάσει τις ροπές που ορίζει ο κατασκευαστής.
  • Έλεγχος - συντήρηση μονωτήρων, μονώσεων, στις κυψέλες - πίνακες ΜΤ.
  • Γενικοί καθαρισμοί και μονώσεις (αφρό πολυουρεθάνης, Sikaflex κλπ.) στον εσωτερικό χώρο των πινάκων.
  • Έλεγχος ακροκιβώτιων, CTs, VTs.
  • Έλεγχος στάθμης λαδιού και διαρροής.
  • Οπτικός έλεγχος Μ/Σ, χώρου Μ/Τ (αποστάσεις ασφαλείας, μέτρα ασφαλείας κ.α)

Οι βασικές μετρήσεις, οι οποίες εκτελούνται στο μετασχηματιστή (ΜΣ) στην θέση λειτουργίας του (in the field) κατά την ετήσια τακτική συντήρηση.

• Μέτρηση αντίστασης μόνωσης (σύμφωνα με το πρότυπο, IEC 60076-1)
Η μέτρηση αυτή πραγματοποιείται για τη αξιολόγηση της μονωτικής ικανότητας των τυλιγμάτων σε σχέση με την γείωση του συστήματος.
Με την μέτρηση αυτή δεν εκτιμάται μόνο η ποιότητα της μόνωσης του ΜΣ αλλά αποκαλυπτόνται και μεγάλα ελαττώματα στη μόνωση του.
Παίρνουμε δύο μετρήσεις:
• PI (Polarization Index) δείκτης πόλωσης. 
• DAR (Dielectric Absorption Ratio) λόγος διηλεκτρικής απορρόφησης.

•  Μέτρηση ωμικής αντίστασης  (σύμφωνα με το πρότυπο, IEC 60076-1)
Είναι μέτρηση που μπορούμε να πάρουμε αποτελέσματα, εάν υπάρχουν βραχυκυκλωμένες σπείρες, ελαττωματικές συνδέσεις, κακές επαφές.

•  Μέτρηση του λόγου μετασχηματισμού  (σύμφωνα με το πρότυπο, IEC 60076-1)
Είναι σημαντική μέτρηση ακόμα και για την παραλαβή-λειτουργία του ΜΣ.
Έαν συμβεί η οποιαδήποτε βλάβη σε ΜΣ είναι ένας από τους πρώτους ελέγχους που κάνουμε.
Η μέτρηση αυτή εντάσσεται στην προληπτική μας συνάντηση, για τον προσδιορισμό σύγκρισης πρωτεύοντος/δευτερεύοντος τυλίγματος, ασυμμετρία φάσεων, βλαβών αλλαγέα (tap chenger).

• Μέτρηση Διαλεκτικής Αντοχής Ελαίου.
Πραγματοποιείται με λήψη δείγματος από τον ΜΣ για την αξιολόγηση της μονωτικής ικανότητας του.